A Sárkány

Pécsi TV- Torony és Kilátó

Történt egyszer, hogy amikor még sárkányok szelték keresztül kasul a vidéket, egy zöld Menydörgő egy különösen kegyetlen vihar során a Misinán talált menedékre a rendkívüli időjárás elől. A hatalmas szél jócskán elsodorta társaitól, így hát behúzódott egy barlangba, hogy átvészelje a vihar tombolását. Amint az idő jobbra fordult, elhatározta, hogy körülnéz, hova is keveredett, mielőtt továbbállna. Eközben olyannyira megkedvelte a vidéket, hogy már egyre kevesebbet gondolt a távozásra, lassan kezdte elfelejteni egykori otthonát, társait. Ahogy a magánya nőttön-nőtt, egyre kevesebbszer hagyta el a barlangját, s fordított egyre több időt az időközben összegyűjtött kincseiben való gyönyörködésre. Különösen az ezüstösen csillogó tárgyakat szerette.

Teltek múltak az évek, az évtizedek sorra követték egymást, az emberek már csak ükapáik elbeszéléseiből hallották, hogy élt itt valaha egy sárkány hatalmas kincseivel, de hogy igaz lenne-e belőle bármi is, vagy hogy hol keressék, azt nem tudta senki. Mígnem egyszer bányászok egy kisebb csoportja egy nagyobb üreget nem talált a hegyen végzett kutatómunkájuk során. Néhány megszáradt csontváz és pár előkerült ezüstkupa elég volt ahhoz, hogy újra lábra keljen a szóbeszéd a legendás kincsről, így kalandorok hada kelt útra a hegyre, de egytől egyig üres kézzel tértek vissza, már ha egyáltalán visszatértek. Hogy a hegy nyelte-e el őket, vagy valami egészen más, senki sem tudja megmondani, mindenesetre azt tartják, hogy amikor szép tiszta az idő, és derűsen süt a nap, a magasból most is látszik elszórva egy-egy ezüstösen csillogó pont, elszórva a hegyen. A sárkányt még társai is keresik a mai napig, amikor ezek a hatalmas sárkányok északról kelet felé vonalnak és meg-megpihennek a Misinán, leheletük sűrű ködként ereszkedik a városra.
A kincs azonban a mai napig nem került elő, se bizonyosság a létezésére, de ez nem tántorítja el a lelkes kalandozóakat, hogy megmásszák a hegyet és szerencsét próbáljanak, hátha rábukkannak a Misina elfeledett kincsére.

Pécsi TV-Torony és Kilátó

Cím: 7600 Pécs, Misina-tető.
Tel.: +36 72 / 336-900
E-mail: friedwaldkft@gmail.com