Sokszor szokták mondani, hogy az igazi hősök nem viselnek köpenyt. Általában a mentősökre, tűzoltókra, rendőrökre értik ezt.

De én úgy gondolom, mind hétköznapi hősök vagyunk. Nem csak egy-egy videojáték, számítógépes játék vagy szimuláció erejéig. Lehet, hogy az adott napon mi vagyunk a hősök valaki számára. Lehet hős akár egy árufeltöltő, aki kihozza az utolsó akciófigurát a játékbolt raktárából a kérésünkre, így tökéletes születésnapi ajándékkal készülhetünk az kisfiunknak. Lehet hős bárki, aki átsegít egy idős embert az úton, aki vesz egy buszjegyet a nőnek a sorban, aki otthon felejtette a pénztárcáját, vagy aki átadja a helyét a buszon.

Az én hősöm nyáron egy teljesen hétköznapi, a munkáját végző ember volt. Jelentéktelennek tűnő szituációról beszélünk, nekem mégis megmentette a napomat.

Úgy döntöttünk, hogy egy nyárzáró grillezéssel köszöntjük az őszt. Egész héten erre készültem, sütöttem a süteményeket, alapanyagokat vásároltam. Lemostam a kerti grillt, kitakarítottam a lakást és vártam a barátaimat, hogy mielőtt az egyikük külföldre költözik, még együtt lehessünk és egy jó ideig utoljára mind együtt bulizhassunk. Azt hittem, minden készen áll a másnap este esedékes bulira.

Sajnos nem voltam elég körültekintő, és amikor még este megpróbáltam begyújtani a grillt, akkor tudatosult bennem, hogy nincsen gáz a palackban. A Pb gáz ugyanis szükséges a grillsütő megfelelő működéséhez. Az autóm szervizben volt, de nem adtam fel, megkértem az egyik közel lakó barátomat, hogy menjünk el a benzinkútra, ott biztosan van gáz, de nem volt. Pont előttünk vitték el az utolsót, valószínűleg sokan mások is egy kerti party keretei között akarták elbúcsúztatni a nyarat.

Teljesen tanácstalan voltam, mikor a barátom felvetette, hogy keressünk az interneten, hiszen az interneten mindent kapni lehet.

Meglepő, de tényleg találtunk egy oldalt, ahol Pb gáz értékesítésével foglalkoznak. Telefonos rendeléseket is felvesznek és a gázt ki is szállítják.  Azonnal tárcsáztam a számot, ahol mindent elmondtak, tájékoztattak a rendelés menetéről. Nagyon nagy szerencsém volt, mivel 10 munkanapon belül szállítanak, de nekem már másnap el tudták hozni. Persze ehhez szerencse kellett, mégis nagyon hálás voltam a futárnak, aki másnap reggel beállított a gázpalackommal.

Ennek köszönhetően megmenekült a buli és mind nagyon jól éreztük magunkat.

Aznap az én hősöm a gázpalack futár volt, nagyon hálás vagyok nekik, hogy időben kiszállították a palackomat.

Addig nem is sejtettem, hogy ennyi mindent lehet vásárolni az interneten, sőt Pb gázt eddig még csak benzinkutakon vettem, meg egyszer mikor nyaralni voltunk, valami gyanús kinézetű fatelepen. A szállításról mindig nekem kellett gondoskodni, ami nem volt a legkönnyebb feladat.

Most a Pb gáz beszerzése sokkal egyszerűbb lett, ahogyan lassan minden sokkal egyszerűbbé válik a világban az internet megjelenésével.

Pb gáz
Pb gáz

A gázpalack szerzés most már egyáltalán nem probléma, és most már egy remek, megbízható oldalról tudok rendelni. És még supershop pontokat is adnak a palackokért! Mindig is imádtam a gyűjthető pontokat, szóval külön örülök ennek is.

Hogyha esetleg nem tudták volna másnapra kihozni a palackomat, akkor sem maradtunk volna géz nélkül. Az oldalon ugyanis a rendelésem után találtam egy térképet, ahol meg lehet keresni a tartózkodásihelyünkhöz legközelebbi cseretelepet vagy autógázkutat is.

Ezek az apró figyelmességek tesznek szerintem tökéletessé egy céget. Mikor valóban az a céljuk, hogy segítséget nyújtsanak a vevőiknek. Ilyenek az igazi mindennapi hősök.