A XXI. század számos jelentős társadalmi változás időszaka, egyre nagyobb igény mutatkozik egy az előzőeknél lényegesen tudatosabb társadalom kialakítására. Számos globális körülmény sürgeti a folyamat előrehaladását. Gátat kell szabni a környezet szennyezésének és nagyobb figyelmet kell szentelni a megújuló energiaforrások kiaknázására. Gyakran hallom, hogy ezek kizárólag globális tendenciák, az egyén nem tehet ellenük semmit. Ezzel nem értek egyet, ezért most igyekszem körüljárni ezt a kérdéskört. Szerintem minden embernek egyénileg kell tudatosabbá tenni az az életét a mindennapokban és így lehet növelni a társadalom kollektív tudatosságát. Ennek a legismertebb példája a szelektív hulladékgyűjtés, ami sajnos még mindig nem terjedt el eléggé hazánkban, Magyarországon. Véleményem szerint a víz- és szélenergia kiaknázása lenne a jövő nagy feladata, ez oldana meg számos társadalmi problémát. A témában kutakodva jutottam el a Klíma Global internetes felületére.

Klíma Global, egy újabb lépés a cél felé vezető úton

Szerencsére egyre ismertebbek és gyakoribbak a megújuló energiaforrást használó rendszerek, mint például a napelemek, vagy jelen helyzetben a hőszivattyúk. Hőszivattyúk használatával, úgy csökkenthetjük kiadásaink mértékét, hogy mindeközben befektetünk a megújuló energiaforrásokba. Alacsony üzemeltetési költség mellett is környezetbarát, ideális döntés a család számára. A hőszivattyúk környezeti energiát használnak, működtetéséhez mindössze egy kevés áramra van szükség. Szerencsés helyzetben akár jelenleg is használatos fűtési rendszerünkhöz is csatlakoztatható, ezzel tovább csökkentve költségeinket.

Hogyan működik a gyakorlatban?

A Klíma Global oldalán számos hasznos, informatív, ugyanakkor köznyelven megfogalmazott leírás is található. Nagy segítség a felhasználóbarát kezelőfelület, ezáltal kérdéseinkre a legtöbb válasz mindössze egyetlen kattintásra található.

Itt bárki elolvashatja: https://klimaglobal.eu

Működése csak a fizika szemüvegén keresztül értelmezhető, hőenergia felhasználásával. Elsősorban levegőből, vagy talajból vett energiával melegíti fel otthonunkat. A többfunkciós hőszivattyúk légkondicionálásra alkalmasak.

A hőszivattyúk fajtái

A hőszivattyúknak különböző fajtái ismertek, van ami a föld, víz, vagy akár a levegő energiáját is képes hasznosítani.

  • talajkollektoros hőszivattyú
  • talajszondás hőszivattyú
  • kútvizes víz-víz hőszivattyú
  • levegő- víz, levegő-levegő szivattyú

További népszerű szolgáltatások a Klíma Global felületén

A cég különböző klíma berendezések forgalmazásával is foglalkozik. Mielőtt klíma vásárlásba kezdenénk nem árt tájékozódni a cég honlapján, ahol temérdek információ elérhető. Döntésünket befolyásolja mekkora helyiséget/lakást szeretnénk klimatizálni, igény esetén fűteni. Alkalmas-e az adott ingatlan a berendezés telepítésére, beüzemelésére. Összetettsége alapján kétféle klímát különböztethetünk meg.

  • mono klíma
  • multi klíma

Választásunkat alapvetően céljaink határozzák meg, vásárlás esetén érdemes kikérni a cég több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereinek véleményét. Ezzel számos későbbi kellemetlenség kiküszöbölhetővé válik.

Minden hétköznap, hétfőtől-péntekig (08:00-16:00) az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni a cégnél: 06703127218

A saját otthoni klíma ma már szerencsére nem luxus. Több árkategóriában is elérhető a berendezés, mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet. Napjainkban gyakorlatilag bárki megengedheti magának saját otthonában a hűsölés kényelmét.

Néhány zárógondolat

A tudatos élet velejárója döntéseink alapos megfontolása, döntéseinkben azonban nem vagyunk egyedül, csak meg kell találnunk azt az embert, aki segítséget nyújthat nekünk. Közös ügyünk életterünk védelme, vigyázzunk Földünkre és egymásra!