Hiába haladunk a teljesen digitális világ irányába, sok minden még mindig papír alapon működik kizárólag. Valahogy nagyon nehezen szakadnak el az emberek a kézzelfoghatóság gondolatától. Ha valamit nem tudnak a kezükben lóbálni, talán nehezen hiszik el, hogy az valóban létezik. Pedig mennyi papírt lehetne spórolni… Gondoljunk csak bele, hogy egy átlagos okmányirodai ügyintézés során, ahol elméletben már minden ügy intézhető Ügyfélkapun keresztül is, mennyi papírt kell kitölteni, aláírni, aztán jobb esetben otthon archiválni, rosszabb esetben elkeverni a süllyesztőbe. Sokszor nálam is ez a helyzet. A megrendelő egyszerűen foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy ne csak online felületen kapjon meg egy-egy számlát vagy megállapodást. Kisvállalkozóként pedig egyelőre nem én diktálom az ütemet ebben a kérdésben. Így történt a legutóbb, hogy nem vettem észre, hogy jelez a gép és bizony a lehető legrosszabbkor fogyott ki a patron a nyomtatóból.

Van, hogy az embernek minden összejön, hát pont ilyen napom volt. Már csak hab volt a tortán, hogy nekem egy speciális Canon tintapatron kellett, amit nem lehet akárhol kapni. Nem is lehetett aznap sem, mert már minden üzlet bezárt, mire beütött nálam a krach. Az ügyfél hiába ugrott be hozzám, nem tudtam neki papír alapú számlát adni, csak digitálisat. Megígértem, hogy amint tudom, pótlom a hiányosságot, csak előbb tintapatront kell szereznem. Ugye a megszokott helyek az adott napra már bezártak. Hát kezdtem is a következő napot a boltomban, de épp hiány volt pontosan ebből a cikkszámból és egy hét lett volna, mire beszerzik a terméket. Ekkor úgy döntöttem, hogy webshop keresésbe fogok, elvégre onnan mindig 1-2 nap alatt kiszállítják a megfelelő terméket. Így akadtam rá a nyomtatoalkatresz.hu oldalra, ahol pillanatok alatt megtaláltam a számomra szükséges patront és már benne is volt a kosaramban. Az egész folyamat alig vett igénybe néhány percet és másnap már hozta is a GLS futár a tintapatront.

Nagyon nagyban segítette a dolgot, hogy rendkívül felhasználóbarát keresőmotorral rendelkezik az oldal, nagyon egyszerű volt rajta megtalálni a nekem kellő árut. Ezen kívül nagyon tetszett az is, hogy a keresett termékek mellett a rendszer listázott mindent mást is, ami szóba jöhetett volna ennek alapján. Tehát például a Canon tintapatronok mellett megjelentek azok a Canon nyomtatók, amelyekben ezt fel tudnám használni, valamint az eredeti Canon patronok mellett felsorolták az utángyártott termékeket is, amelyek lényegesen olcsóbbak az eredeti termékeknél.

A kiszállítással is minden flottul ment, a GLS futárszolgálat hozta ki a patront 1 nappal a megrendelést követően. Reggel e-mailt kaptam a várható érkezés időpontjáról, illetve mellékelték a futár telefonszámát is, hogyha valami közbejönne, tudjak vele egyeztetni. Minden a megbeszéltek szerint történt, az üzenetben megjelölt időintervallumban megérkezett a futár, telefonon csörgött, én pedig szaladtam is ki átvenni a holmit. Gyorsan be is szereltem és egy tesztkör után nyomtattam is ki az elmaradt számlát. Másnap kivittem az ügyfélnek és minden el volt intézve. Jókedvemben még értékelést is írtam a webshopról, mert annyira elégedett voltam az egész folyamattal. Sajnos ritka itthon az ilyen szolgáltatás, ezért amikor végre találok valami hasonlót, ahhoz ragaszkodom. Ráadásul nem csak Canon termékekkel, de sok más márkával és sok más eszközzel rendelkeznek, amelyek mind-mind elérhetők a webshopban, kedvező áron. Az egész folyamat pontosan úgy működik, ahogy kell neki, mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani. Csak hogy a művészek feje se fájjon, ha kifogy a patron.