Ha a hős szóra gondolunk, eszünkbe juthat Superman vagy Pókember, akik valamilyen természetfeletti képességgel rendelkeznek és akadályozzák meg a rosszfiúkat a bűn elkövetésében. Azonban, valóságban ilyen hősök nem léteznek, de szerencsére van közösségi összetartás és emberi jóindulat, amit én is megtapasztalhattam.

Régóta kerestem a lehetőséget, hogy valahogy segítsek a rászoruló embereknek. Persze vettem részt már ételosztáson, igyekszem minden helyzetben, akár pénzzel, akár élelemmel segíteni a nehezebb sorsú embereknek. Mégis, valami sokkal maradandóbbra vágytam, valami olyanra, ami akár meg is változtatja egy család életét. Ekkor jött a lehetőség, hogy újítsuk fel egy család roskadozó házát.

Természetesen egyből kapva kaptam az alkalmon, hogy csatlakozhassak ehhez a civil kezdeményezéshez. Végre egy igazán jó ügy, amihez szívesen adom nem csak a nevem, de ebben az esetben szó szerint a kezemet is. Részekre osztottuk a területeket és én a fürdőt, azon belül is a fürdőszoba csempe részt kaptam meg.

Eleinte nagyon örültem, mert imádom a szép csempéket, de aztán hamar rájöttem, ennél sokkal összetettebb a feladat. Egyrészt, azért szűkös keretből kell gazdálkodnunk, így nem verhetem el az össze pénzt a fürdőszoba csempe kiválasztására. Másrészről pedig fogalmam sem volt, hogyan fogjak hozz. Végül természetesen az internethez fordultam, ahol találtam egy weboldalt , ahol pontról pontra összeszedték mire kell figyelni a fürdőszoba csempe kiválasztásakor, illetve még ötleteket is adtak.

A kevés pénz nem kell, hogy automatikusan azt jelentse, nem lehet valami esztétikus is. A fürdő hangulatát elsősorban a fürdőszoba csempe határozza meg, így ez volt az első lépés. Ötleteket merítettem az oldalról, magazinokból és még a netről is. De a barátaim fürdőszoba csempéit is árgus szemekkel figyeltem. Feszült időszak volt, annyit mondhatok.

És mennyi apró részlet, amire oda kell ilyenkor figyelni! Nem is gondolnánk. Ki kellett találni, a fürdőszoba csempe méreteit. Jött a matek, amit én nagyon nem szeretek, nem is vagyok jó benne. Miből mennyi kell, mekkora a fürdőszoba, amit be kell borítani. Fontos kérdések, hiszen most mindent ki kellett centizni. Azonban arra is igyekeztünk figyelni, hogy jó minőségű anyagokat vegyünk, amik tartósak, illetve fürdőszoba csempe esetén érdemes odafigyelni a tartalékra is, hiszen kitudja, mikor kell javítani.

Nem csak fürdőszoba csempe az, amivel lehet játszani, hogy szép legyen a tér, de ott a padlólap is. Itt pedig már nem is csak pénz, de kreativitás kérdése, hogy játszol a különböző formákkal. Ott van például a szőnyegmintás lerakás: ekkor a fürdőszoba szélén hálós mintában, a közepén pedig diagonálisan tesszük le a lapokat. Máris egy sokkal izgalmasabb összeállítás, ami még a teret is nagyobbítja.

Szerettem volna, ha a család, akik majd birtokba veszik ezt a teret, valóban jól érzik magukat itt. Ezért számos hozzájuk közel állót megkérdeztem, mégis milyen színeket kedvelnek, milyen a stílusuk, mégis csak ők fognak itt élni. Ennek megfelelően választottam letisztult és örök érvényű fürdőszoba csempe darabokat. Ahogy a világon minden, a fürdőszoba csempe divat is bizony sokszor változik, de kár lenne felülni ezeknek a trendeknek. A lényeg, hogy nekünk tetszen.

Végül elkészült a ház, és csodás lett a végeredmény, mindenki bele tette a szívét lelkét a projektbe. A család amikor meglátta a felújított lakást, elállt a szava. Elképesztően örültek, hogy egy ilyen csodás új házban tölthetik a mindennapjaikat, amely kívül-belül megújult.