Már a mi tinikorunkban is menő volt Honfoglalót játszani (főleg számítástechnika órán, nem feltétlenül a tanár beleegyezésével), és azt hinném, hogy ma már elavult ez a játék. De legnagyobb meglepetésemre még mindig játsszák a nagyobb gyerekek, tinik, sőt, felnőttek is, én is szoktam néha. Van, hogy olyan ritkán felmerülő műveltségi kérdések jönnek szembe, amikre nem tudom a választ. Ilyenkor mindig tanulok valami újat. A tízéves unokaöcsém, Alex imádja a középkori témájú játékokat, filmeket, lovagolni is elkezdett ennek hatására. Egyszer kipróbálta a lovasíjászatot is, nagyon tetszett neki. Aztán a szülei elvitték egy kiállítás keretein belül egy hőspróba játékra, ahol a többi gyerekkel együtt egy interaktív szerepjátékban megvédhették a várat a török elől. Biztos, hogy a srác jó lesz történelemből, ha már most ennyire érdekli. Ezeket a hőspróba játékokat egyébként online is lehet játszani, úgyhogy aki élőben lemaradt róla, azt valamilyen szinte kárpótolhatja az internetes verzió.

Az unokaöcsém apja is hasonló érdeklődéssel rendelkezik, úgyhogy nagyban támogatja a fia ambícióit. Nyilván a fiú úgy tekint az apjára mint hős lovagra. Ezért amikor tanakodtak az anyukájával, hogy mivel lepjék meg az apukát, Alex előállt egy ötlettel, hogy valami feliratos póló jó ötlet lenne, amiből kiderül, hogy ő egy hős. Az anyuka jó ötletnek tartotta, úgyhogy nekiállt keresni az interneten, hogy hol lehet ilyen pólót kapni. Belefutott a lolmarkt.hu oldalba, ahol nagyon vicces egyéni feliratos, mintás pólók tanyáztak, de akár saját mintát is nyomtattathatunk rájuk. Nagyon sokféle minta van, férfi és női változatban is, úgyhogy mindez különböző kategóriákba van sorolva, hogy könnyebben meg lehessen őket találni. Szinte bármilyen témájú pólót megtalálunk itt, amit csak el tudunk képzelni: alkohol, család, explicit, páros, film, hobbi, internet, lánybúcsú, legénybúcsú, munka, magyaros, poén, születésnap, ünnepek és egyéb épp felkapott témák.

A család kategórián belül megtalálták az apukáknak szóló részleget, és egyből az első pólón megakadt a szemük. Ezen ugyanis a következő felirat állt: “Férj, apuka, védelmező, hős” – ez a négy szó egymás alá felsorolva. Alex és az anyukája egymásra néztek és tökéletesen egyetértettek abban, hogy megtalálták, amit kerestek. Rákattintottak a képre és megjelentek a pólóval kapcsolatos részletek. A várható szállítás, ha az adott napon meg is rendeled, két nappal később már meg is történik. A póló színeit illetően is lehetett válogatni: fekete, piros, sötétkék, királykék, türkiz, rózsaszín, sötétzöld, zöld és barna színekben volt elérhető. S-től XXL-es méretek közül lehet választani. De ha ajándékba adjuk a pólót, mi lesz, ha mégsem jó a méret? Ebben segít a mérettáblázat, amiről van egy egész külön menüpont. Ezt mindenképp érdemes átfutni, mert innen derül ki például, hogy a férfi pólóik kicsit bővebbek az átlagosnál. Kellő körültekintéssel azonban nem nehéz kiválasztani a megfelelő méretet.

Ha azonban mégsem lett jó a méret, akkor sem kell elkeseredni, mert a szállítástól számított 14 napon belül lehetőség van cserére. Ezt kérvényezhetjük online, maga a lolmarkt.hu egyik menüpontjában egy űrlap kitöltésével. Ekkor a GLS futárszolgálaton keresztül fogják kiküldeni a másik méretet. Az előző pólót pedig átadjuk a futárnak, aki visszaszállítja a cégnek. Ezen kívül személyesen is bemehetünk valamelyik üzletbe a csere miatt, vagy pedig postán visszaküldjük a pólót a megadott címre. Külön kérésre még extra méretű pólókat is tudnak készíteni, ha valakinek szüksége van rá. Ezzel kapcsolatban e-mailben kell velük felvenni a kapcsolatot. A mérettáblázat alapján végül kiválasztottak egy L-es méretű pólót, ami a leírtak alapján jó kell, hogy legyen az apukának. Meg is rendelték és két munkanap múlva már meg is érkezett a futárszolgálattal a csomag.

Nagyon jó minőségű volt mind a póló, mind a felirat. Amikor átadták az ajándékot, izgatottan figyelték a reakciót. Az apuka felnevetett a felirat láttán és látszott rajta, hogy meg is hatódott. Nagyon tetszett neki és szerencsére a méret is pont jó lett. Most már mindenki tudni fogja, hogy Alex apukája egy hős.