Nálunk a családban anya az igazi hős. Tudjátok, olyan tipikus anyatigris, ami mindent megtesz a kölykeiért, de nem kényezteti el őket, és ott segít, ahol tud. Felnevelt három gyereket úgy, hogy apával a nulláról építettek fel mindent, egyikük sem örökölt sem házat, sem pénzt, és a szüleik se nagyon tudták segíteni őket. Így anyába egy életre beleivódott a jelmondat: a lehető legjobbat, a legjobb áron, mindenből. Legyen szó bútorról, ételről vagy új polcokról.

Most nagy szükségünk volt erre a tudására és hozzáállásra, ugyanis a férjemmel most építkezünk, és mindeközben úton van szerelmünk gyümölcse is – nem bírta kivárni, hogy kész legyen ház, valahogy beküzdötte magát a kicsikém. Így most az egyik legfontosabb dolog, hogy gyerekszoba teljesen elkészüljön, és persze a konyha és kamra, és a fürdőszobák. Most ott tartunk, hogy 6 helyre kéne kb. 8 féle polc.

Szerencsére anyukám erre a kérdésre is egyből tudta a választ: http://www.rackinglog.hu/! Olyan széles választékban találunk itt egyszerű, minőségi polcokat, polcrendszereket, hogy a szánk is tátva marad majd.

A weboldalon olyan polcokat is árultak, melyekről azt sem tudtam, hogy léteznek. A salgó polcokról anya már mesélt korábban, náluk is van olyan több helyen, raklapos polcrendszert, vagy ahhoz hasonlót bútoráruházakban láttam már, de gördíthető polcrendszert vagy karos állványrendszert még soha. De úgy éreztem, Balázsnak ezek a munkahelyén akár hasznosak lehetnének, épp a napokban említette, hogy ott is cserélni akarják a régi rendszert – el ne felejtsem majd megmutatni neki.

De itt még nincs vége a listának, forgalmaznak galéria rendszert, ilyen úgynevezett pódiumot, többszintes polcrendszereket és önhordókat, valamint kereskedelembe, eladáshoz, prezentáláshoz szükséges polcokat is.

Nekünk igazából a salgó polcokra van szükségünk, így rákattintottam a http://www.rackinglog.hu/ weboldalon erre a menüpontra.

Ezek a polcok csavarmentesek (olcsóbbak is, mint a csavaros kivitel), és horganyzott acélból készülnek. Egyszerűnek összeszerelhetőek és nagyon széleskörűen felhasználhatóak. Kiválóak az otthonunkba vagy akár irodába is. Garázsba, pincébe, kamrába, gardróbba, vagy akár raktárba, műhelybe, irattárolónak.

Ebből a szép felsorolásból nekünk kell a garázsba, bár nyilván nem ez a legfontosabb, kell a kamrába, a nappaliba, a gyerekszobába és a mi hálónkba. A kamra és a garázs kérdéssel egyből megbarátkoztam, tökéletesen odaillő polcnak érzem, hiszen a terhelhetősége is elég magas, elérheti a 280 kilót polconként, és a polcok 3 és fél centinként állíthatóak, így teljesen az igényeinkre lehet szabni, nem lesz probléma, hogy valami nem fér be valahova.

De hogy hogy mutatna a nappaliban vagy a gyerekszobában, afelől már voltak kétségeim. Valószínűleg a gyártóban is felmerült a gondolat, hogy ez probléma lehet, mert a polc paramétereinek leírása után a http://www.rackinglog.hu/ oldalon találunk egy kisebb galériát, ahol láthatjuk, hogy a különböző területeken hogyan szuperál a polc. És itt látható egy ízlésesen berendezett szoba, ahol nyitott ruhásszekrényként funkcionál a polcrendszer, és még én is meglepődtem rajta, mennyire jól néz ki. Elküldtem a képet Balázsnak, és neki is annyira tetszett, hogy ezek után egyértelmű volt az, amin olyan sokat vitatkoztunk eddig: hogy a nappali és a halónk stílusa milyen legyen. Ugyanitt azt megláthattuk, hogy könyvespolcként is nagyon jól mutat ez az egyszerű, minimalista stílusú polc, és egyáltalán nem zavaró, hogy fém színű. Már látom a lelki szemeimmel, hogy a kék gyerekszobában milyen klasszul mutat majd.

http://www.rackinglog.hu/

Plusz öröm, hogy kiegészítőket is rendelhetünk a polchoz. Mire gondolok? Címketartó. Ez a garázsban és a kamrában például nagy segítség lehet, hogy mindenki egyszerűen megtaláljon mindent, és tudja, hogy az újonnan vásárolt dolgokat hová kell tenni. Oldalfal, ha nem szeretnénk, hogy a polcrendszerünk teljesen nyitott legyen. Elválasztók, amik a ruhák pakolásához például szuperek, mert így nem fognak egymásra és összedőlni a pulcsitornyok. Ezen kívül pedig tárolókat és műanyag polcpaneleket is vehetünk. Az előbbi fehérneműk, zoknik tárolását is megkönnyítheti, de ha a gyerkőc már nagyobb lesz, az apróbb játékok tárolására is ideális.

Nagyon fellelkesültem, hogy tényleg egyetlen helyről minden szükséges polcot be tudunk szerezni. Alig hittem el, ebben a kavalkádban ez óriása megkönnyebbülés! Ráadásul 2-3 munkanapon belül szállítanak. Ezért már nincs más hátra, csak hogy Balázzsal este lemérjük és megtervezzük, hogy mekkora és milyen rendszer kell.

És persze, hogy egy doboz bonbonnal köszönetet mondjak az én hősömnek, aki már megint kisegített minket.