Mindenki szereti a gyerekjátékokat. Hogy miért? Mert szórakoztatóak és gondolkodtatóak, de mégis egyszerűek annyira, hogy bárki képes legyen megoldani őket. Milyen jó volna, hogyha az életben használatos készségeket és hétköznapi gyakorlati tudást is ilyen módon tudnánk magunkba szívni már egészen kisgyerekként, nem?! Hiszen minél korábban találkozunk valamilyen problémával, annál inkább ivódik belénk a megoldás folyamata.

Milyen jó volna például, ha az iskolákban, akár csak mese formájában is, de szó esne a bankokról, a hitelről. De akár arról is jó volna hallani, hogy hogyan lehet valaki vállalkozó. Vagy éppen arról, hogy mindez milyen módon lehetséges és milyen lépéseket szükséges hozzá megtenni.

Én speciel személy szerint nagyon hálás lettem volna, hogyha nem most szembesülök először a bt. alapítás mikéntjével. Mert hogy pont most volt erre szükségem és bizony nem voltam túl jól felkészült a témában. Az egyetlen szerencsém az volt, hogy az egyik barátom ajánlott egy jó céget, akik a cégalapítással kapcsolatos ügyekre szakosodtak. A topcegalapitas.eu oldal felkeresése után már én sem voltam annyira elveszett a témában, mert hogy rengeteg hasznos információt írnak le – még azelőtt, hogy felkeresnénk őket.

Természetesen mindenek előtt nagyon fontos információ az, hogy mennyibe kerül az ő segítségük. Háromféle csomag közül lehet választani, attól függően, hogy mi magunk milyen lehetőségekkel rendelkezünk. Mármint nem feltétlenül anyagi értelemben véve, sokkal inkább a székhelyre vonatkozólag. Ugyanis, hogyha rendelkezünk saját székhellyel, akkor nincs más dolgunk, csupán kifizetni az egyszeri szolgáltatási díjat, amiben benne van az ügyvéd díja, valamint a tulajdoni lap ára. Ha viszont nem vagyunk ilyen szerencsések, hogy saját ingatlannal rendelkezzünk erre a célra, akkor ott a b terv, amit a TopCégalapítás kínál: székhelyszolgáltatás. Ezen belül is ki lehet választani, hogy a bt. alapítást budapesti székhellyel szeretnénk-e, vagy egy olyan vidéki székhellyel, ahol nem kell iparűzési adót fizetni.

A három kategóriának három különböző ára van érthető módon. Ha csak az ügyvédre és némi segítségre van szükségünk a bt. alapításhoz, akkor 17 900 forintot fog kelleni fizetni (plusz áfa). Hogyha szeretnénk igénybe venni a székhelyszolgáltatást is, akkor maga a bt. alapítás díja nulla forint, azonban a székhelyért cserébe 29 900 forint + áfát kérnek. Ez 6 + 1 ajándék hónapra nyújt székhelyet Budapesten. Hogyha az IPA mentes lokációt választjuk, akkor ugyanezért a szolgáltatásért 39 900 forint + áfát kell fizetnünk.

De persze egy ilyen volumenű döntés meghozatalánál nem feltétlen a pénz a legfontosabb kérdés. Van egy csomó olyan apróság, amiről nehéz információt találni, ráadásképp, vagy éppen ezért sokan nem tudják a helyes válaszokat. Szóval érdemes végignézni a topcegalapitas.eu gyakori kérdések szekcióját is, ahol ilyen kérdésekre kaphatunk megbízható választ.

Tudjátok például, hogy hány személy szükséges a bt. alapításhoz? Egyáltalán nem evidens a válasz, ha nem vagyunk jártasak ezekben a témákban. A betéti társaság alapításához ugyanis legalább két személyre van szükség a társaság jellege miatt. Kell ugyanis egy beltag, akié gyakorlatilag minden felelősség, ugyanis a teljes vagyonával felel. És kell egy kültag rajta kívül, aki ezzel szemben nem felel a vagyonával a bt. ügyeiért.

További fontos kérdés, hogy mekkora alaptőke szükséges a bt. alapításhoz. Ezt azért lényeges tisztázni, mert vannak olyan vállalkozási formák, ahol komoly kezdőtőkével kell rendelkezni ahhoz, hogy elindulhasson a cég. Szerencsére a bt-k esetében nincs ilyen limit, nincs ehhez szükséges összeg.

Még sokáig sorolhatnám ezeket a kérdéseket, mert biztos vagyok benne, hogy a ti fejetekben is ott lapulnak. Én sem tudnám rájuk a választ ilyen jól, hogyha nem tanulmányoztam volna végig a TopCégalapítás oldalát a bt. alapítás előtt. Ezért nektek is azt tanácsolom, hogy olvassátok át, hogyha hasonló cipőben jártok.

bt. alapítás