Korábban már említettem, hogy az igazi hősök nem viselnek köpenyt, ugyanolyan hétköznapi álruhában járnak, mint te meg én, nincs semmi különösebb ismertetőjelük, egyszerűen csak olyan dolgokban segítenek, ami a mindennapi életünk szempontjából (is) rendkívüli fontossággal bír. Na, hát számomra ez már megint bizonyságot nyert.

Nem vagyok teljes mértékben analfabéta a technikai dolgokhoz, de mégis szeretem ha olyan kézben vannak a dolgaim, ahol biztosan hozzáértenek, lehetőleg jobban, mint én magam. Éppen ezért nem állok neki otthon bütykölni se autót, se TV-t, se telefont, se laptopot. Persze ez utóbbinál mindig jó, hogy van egy kis külön szerencsém azáltal, hogy már megvan a bejáratott helyem, de most megint pillanatok alatt helyrehozták a hülyeségemet.

Hosszú idő után végre rászántam magam egy új laptop vásárlására, ami azért nagy szó, mert már évek óta halogattam – elvégre mindig ott volt a céges, nem igazán volt szükségem modern sajátra. De mint Murphy törvénye persze, amint rászántam magam, hogy végre vegyek egy újat, beütött a kétbalkezességem. Egy hetes se volt még a gép, amikor sikerült rajta keresztüllocsolnom a reggeli kávét. Hát nem volt őszinte a mosolyom.

Napközben szépen felkerekedtem és reménykedtem, hogy hamar tudja orvosolni a problémát a laptop szerviz . Van egy jól bejáratott cég Budapesten, mindig az ő segítségüket kérem, ha valami ilyen jellegű problémám van. Eddig mindig gyorsan és könnyen sikerrel jártam, hát ez persze most sem volt másképp.

Elvittem a zuglói, Ilka utcai szervizbe a laptopot. Számomra nagyon fontos, hogy az adott szolgáltató ne csak jól értsen ahhoz, amit csinál, hanem kedvesen, mosolyogva próbáljon nekem segíteni a problémámban, hiszen ott akarom hagyni a pénzem és én is hasonlóképp állok hozzá. Ebben sem kellett még sohasem csalódnom ebben a cégben, úgyhogy már a fogadtatás élménye is megnyugtató volt. Felvázoltam szépen a problémát, azt hittem majd jól kinevetnek, hogy milyen béna vagyok, de mint kiderül, egyáltalán nem egyedi az esetem, állandóan ez történik (tehát Murphy tényleg sohasem alszik). Ugyan a laptop eredetileg víz- és folyadékálló, azonban azt elkerülve, hogy ebbe a ragadós folyadékba bármi kosz megtapadjon a későbbiekben érdemes egy tisztítást kérni. Hát természetesen éltem is a lehetőséggel, mi másért vittem volna el a szervizbe a holmim, ha nem azért, hogy javítsák meg.

Bevették a gépet és egyeztettünk időpontot. Mivel nem volt nagy a forgalom (ami egyébként ebben a közegben meglehetősen ritka), ezért akár már aznap visszamehettem volna az eszközért, de aznap nem lett volna ilyesmire időm, úgyhogy a másnapi átvételre írták fel az eszközt. Egyébként ha arról van szó, akár házhoz is küldik, hogy ne kelljen érte visszamenni. Nem véletlenül kedvelem ezt a céget. Felismerték azt, hogy nem én, mint vásárló vagyok értük, hanem ők vannak értem, mint szolgáltató és akkor fogok boldogan visszajárni hozzájuk mindenféle ügyes-bajos dolgommal, hogyha jó tapasztalataim vannak arról, amit csinálnak szakmailag és persze közben úgy is érzem, hogy figyelnek rám és fontos nekik, hogy ott vásároljak.

Kíváncsi vagyok már a budai üzletre, hogy vajon az a laptop szerviz is ilyen jól működik-e, ott is ilyen barátságos és hozzáértő kör működteti a boltot? Lehet, hogy legközelebb oda ugrok be, ha ilyesmi problémám van, elvégre az is útba tud esni a Batthyány utcában.

laptop szerviz