Amióta az eszemet tudom, a motorozás volt a hobbim. Furcsának tűnhet egy nőtől ilyet hallani, általában a férfiaké ez a sport, de nekem gyerekkoromtól kezdve azok a játékok voltak a kedvenceim, amelyek képesek voltak a motorzúgást imitáló hangokat kiadni, ha pedig kereke is volt, és helyváltoztatásra is képes volt, akkor nyert ügye volt nálam.

Amint lehetett, le is tettem a motoros jogsit, a szüleim heves tiltakozása ellenére, habár meglepő módon inkább apám volt ellene, anya teljesen támogató volt e tekintetben. Később, a férjemmel is egy motoros találkozón ismerkedtünk meg. Tehát kijelenthetem, hogy az egész családunk hobbija a motorozás.

Nem sokkal azután, hogy összeházasodtunk, megszületett a nagyobbik fiunk. Értelemszerűen ekkor egy időre letettem a bukósisakot, és a férjem olyan aranyos volt, azt mondta, amíg én nem akarok motorozni, ő sem fog.

Mindenki azt mondta, hogy majd a gyerek után teljesen át fogom értékelni az egész életem, és teljesen másképp fogok hozzáállni a hobbimhoz, mivel ugye életveszélyes, nem nagyon fogok majd motorozni. És ez tulajdonképpen igaz is volt az első másfél-két évben, aztán hiányozni kezdett a motorozás. Sőt, azt szerettem volna, ha a következő gyerek előtt a motoros jogosítvány kategória váltás is sikerül, hiszen már régóta áhítoztam arra, hogy a férjem nagymotorját kipróbálhassam, de mivel nekem akkor még csak A2-es kategóriájú motoros jogsim volt, a nagyobb motorokhoz meg már a korlátlan A kell, azt meg csak 24 év fölött lehet letenni.

Mikor a fiunk 3 éves lett, mindketten kezdtük úgy érezni, hogy lassan ideje lenne a második gyereknek, ne legyen túl nagy korkülönbség közöttük. De a férjem ragaszkodott ahhoz, hogy előtte mindenképp tegyem le az A-s jogsit, ne tolódjon még 2-3 évet a dolog, ha már ennyire vágyom rá. Azonnal rá is kerestem a neten, hogy mire van szükségem a motoros jogosítvány kategória váltáshoz, és találtam is egy tök szuper oldalt, ahol minden erre vonatkozó információt megtaláltam.

Ezután nem is volt más hátra, mint keresni egy jó motoros jogosítvány tanfolyamot, amit hamarosan el is kezdtem. Én azt hittem, sokkal macerásabb lesz majd a motoros jogosítvány kategória váltás, de igazából nagyon egyszerű volt. Ráadásul, a fentebb említett oldalról szuper kuponokat töltöttem le, és így nagyon kedvezményes áron nagyon jó minőségű motoros ruházatot tudtam és kiegészítőket tudtam vásárolni.

Amikor vizsgáztam, a férjem elvitte vidékre a fiunk, hogy nyugodtan tudjak a vizsgára készülni. Egy nagyon vagány kis középkori tematikájú táborban voltak, aminek a végén volt hőspróba is. A legközelebbi alkalommal, mikor megismételték az apa-fia kiruccanásukat – mindkettejüknek nagyon bejött a dolog −, én a férjem nagy motorjával követtem őket, így én sem maradtam ki a hőspróbából.

Örülök, hogy ilyen szuper családom van, akikkel támogatjuk egymást mindenben! Még akkor is, ha nagyon fura hobbijaink vannak…