Az én drága kis öcsikém már egy ideje emlegette nekem a hőspróbákat egy-két mondat erejéig, de megmondom őszintén, tök másra asszociáltam a szóról, mint amit valójában takar. Aztán amikor anyunál végre rákérdeztem, miért van erre a tesókám ennyire rápörögve, ő mesélt nekem arról, hogy több osztálytárstól is hallhatta öcsém, hogy ez milyen jó móka, és hogy érdemes lenne keresni az ilyen lehetőségeket kis hazánkban, elsősorban persze a környéken, de ha úgy van, a távolabbi kirándulásokat is igazíthatnánk egy ilyen programhoz, ha én is benne vagyok. Mondtam, hogy persze, meg hogy nekem is tök izginek tűnik ez a hőspróba dolog, tényleg nem is értem, hogyan élhettem idáig úgy, hogy nem tudtam, mi ez az egész. Úgyhogy el is döntöttük, hogy a következő nyár nem telhet el anélkül, hogy egy új kis hőst avassunk, és hogy belevesse magát a hőspróbás játékokba! Sőt, arra gondoltunk, hogy a szülinapjára lenne a legjobb időzíteni az egész programot. Már nagyon várom!

A barátaimmal gyakori téma köztünk, hogy milyen általánosságban a diákmunka budapest térségében, milyen lehetőségek vannak a környéken. Így egyetemistaként nagyon nem mindegy, milyen munkát vállalunk, tekintve, hogy be kell járnunk az órákra, közben pedig tényleg szeretnénk pénzt is keresni és releváns tapasztalatot gyűjteni, de nem olyan könnyű azért mindezt összeegyeztetni. A TopiWorknél azonban nem is igazán bonyolult: számos fejlesztésük szolgálja ugyanis a kényelmedet, és hozzásegít ahhoz, hogy arra tudj koncentrálni, ami igazán számít: a felkészültségedre, a céljaidra, a jól összerakott CV-re. Mire nem kell tehát számítanod? Hosszas telefonálásra, ügyintézésre, folytonos szaladgálásra az iskolaszövetkezet irodájába… Ugyanis igen, ha még nem mondtam volna, a TopiWork egy szuper, modern weboldallal rendelkező iskolaszövetkezet, ahol számos diákmunka budapesti vagy környékbeli telephellyel érhető el. Ha tehát aggódtál mostanság, hogy lehet-e találni jó melót, akkor megnyugtatlak, hogy menő cégeknél bőven van diákmunka Budapesten és Pest megyében egyaránt! De annak sem kell kétségbeesnie, aki nem környékbeli, ugyanis vannak olyan állások is, amik otthonról végezhetőek, vagy máshonnan – ezek általában gyakornoki munkák mérnöki vagy IT területen, de érdemes rendszeresen frissíteni az oldalt és figyelemmel követni az ajánlatokat.

A legjobb, hogy egyből olvashatod már a listanézetben is az adott pozícióhoz tartozó bérsávot, szóval nem érhet meglepetés, ha a havi költségvetésedet tervezed a munkára fordított idő fejében. Számos pozíció várja részmunkaidőben a dolgozókat, így amikor az órarendedhez próbálod igazítani a munkát, akkor sem fog fájni a fejed a dolgoktól.

Néhány hónap múlva nálam is aktuális lesz a munkavállalás, úgyhogy már most elkezdtem szétnézni, és igyekszem a TopiWork hasznos bejegyzéseiből is minél inkább magamba szívni a tudást. A legutóbb az önfejlesztésről és az első benyomás fontosságáról olvastam náluk, és mindkét cikk nagyon érdekes és hasznos volt számomra. Én is azt gondolom, hogy adni kell az első benyomásra, és ez az írás csak megerősített benne. Igyekszem mindig figyelni azokra a sokszor nüansznyi dolgokra, amik számítani tudnak abban, hogy kit hívnak be végül interjúra. Nyilván minden vágyunk egy állásra történő jelentkezéskor, hogy lehetőséget kapjunk a személyes bemutatkozásra is, szóval már arra sem árt időben készülni. Igyekszem minden tekintetben felkészülni arra, ami vár rám. Remélem, hogy megtalálom majd álmaim állását a TopiWorknél, azt hiszem, a körülmények teljesen adottak hozzá. A sorstársaimnak is hajrá az álláskereséshez, mindenkinek egy kalappal!