Lakástulajdonosként egyedül én vagyok felelős az otthonért, amiben élek. Ez sajnos csak későn tudatosult bennem, amikor már megtörtént a baj. Előtte a tudatlanok nyugalmával éltem a kis életemet, nem gondolva arra, hogy bármi is megtörténhet, amitől tartanom kéne, vagy amivel rendszeresen riogatják az embereket. Úgy voltam vele, hogy az ilyesmi mindig másokkal történik, de abba nem gondoltam bele, hogy másoknak én is csak más vagyok. Szóval a felső szomszéd volt olyan kedves, és eláztatta a fürdőszobámat, de mint a fene! Lemállott a vakolat, és elkezdtek penészedni a falak. És ami a legrosszabb, hogy pont akkor történt mindez, amikor el voltam utazva. Hazaérvén kiderült a dolog, az a bunkó pedig nem volt hajlandó egy fillért sem adni a kártalanításomra. Pedig jól jött volna, mivel a régi biztosításom filléreket adott csak, és akkor még fogalmam se volt róla, hogy a legjobb lakásbiztosítás 2019 folyamán már sokkal kedvezőbben elérhető.

Amikor bejelentettem a kárt, a régi biztosítóm először azzal próbálkozott, hogy elutasít, mivel letelt az esethez képest a 48 óra. Mondtam nekik, hogy egyrészt el voltam utazva, fogalmam se volt róla, mert nem szólt senki, különben meg az ilyesmi nem látványos, és nem pár pillanat alatt megy végbe. Végül csak ráálltak, hogy foglalkozzanak az ügyemmel, de a kiérkező “szakértő” bunkó volt, nem a károsodásokat dokumentálta, és annyira felidegesített, hogy majdnem kidobtam a lakásból. Végül egy nevetséges összeget állapítottak meg, ami még a festék árára se volt elég, nem hogy a javításokra. Mint kiderült, már igen régi a szerződésem, és annak ellenére, hogy rendesen fizettem mindent, mégis cserben hagytak, mert mindennek változott az értéke. Mondanom se kell, az első adandó alkalommal bontottam velük a szerződést. Csak azt a sok kidobott pénzt sajnáltam…

Egy kedves barátommal beszélgettem erről, és ő javasolta, hogy válasszam azt a biztosítót, akinél ő is van. Szerinte a legjobb lakásbiztosítás 2019-ben, ami csak elérhető, az náluk van, nekem is érdemes lenne tennem egy próbát. Hogy őszinte legyek, az eset után kicsit szkeptikussá váltam a biztosítókat illetően, de úgy voltam vele, hogy talán egy esélyt megér a dolog. Legfeljebb azt mondom rá, hogy nem, és akkor ugyanott vagyok, ahonnan indultam. Így is gyakorlatilag zsebből kellett mindent állnom, ehhez képest rosszabb már nem lehet. Megígérte, hogy átküldni nekem a linket, ahol utána tudok olvasni. Megköszöntem, bár sok jóra nem számítottam. A legjobb lakásbiztosítás 2019 folyamán, ami csak elérhető? Bizalmatlanságom azonban alaptalannak bizonyult. Annál is inkább, mert a dolog miatt utánaolvastam kicsit az egésznek, és rádöbbentem, hogy nagyon is az én érdekem lenne újat kötni, de ezúttal egy megbízható társaságnál.

A megérkezett üzenetben valóban ott volt az elérhetőség, én pedig nekiültem, és töviről hegyire áttanulmányoztam mindent nem csak a lakásbiztosítással, de magával a vállalattal kapcsolatban is. Nem tudom, hogy csinálják, de így, látatlanul is sikerült megnyerniük a szimpátiámat, ami ritka. Ahogy néztem, egyre inkább biztossá váltam abban, hogy valóban ez a legjobb lakásbiztosítás 2019 évében, amit ember ebben az országban találhat. Csomó olyasmi is volt benne, amire a régi nem terjedt ki, másrészt amikbe én bele s gondoltam. Ráadásul sokkal kedvezőbb havi díja is van annál, mint amit eddig fizettem. A kalkulátor ugyan csak előzetes becslést ad, de amikor ellátogattam hozzájuk, és a valós érték is nagyon hasonló volt, akkor már tudtam, hogy ezek nem átverni akarnak, hanem valóban szolgáltatni. Szóval nem volt kérdéses: náluk kötöttem meg az új lakásbiztosításomat- Így, hogy a régi már nem kötött, sokkal könnyebb és gördülékenyebb volt, és tudom, hogy ha legközelebb is történik valami, akkor már lesz kikre számítanom.