A hőssé válás bizony sokszor apró tetteken, odafigyelésen múlik, és nem kell ahhoz a mozivásznon lennünk, hogy mi magunk is olyan szituációba keveredjünk, amikor szükség van a „szupererőnkre”, legyen az például egy olyan hétköznapi szituáció, mint a fűtésszezon beköszöntése vagy egy gázpalack kicserélése.

Mai napig élesen él bennem a kép nagymamámék konyhájáról: erősen kopott tűzhely, 60-as évekbeli konyhabútor, sámli, néhány csorba edény és persze a gázpalack, általában valami kis csinos konyharuhával letakarva. Ugye sokak emlékében él ilyen kép?

Emlékszem nagyszüleim arcára is, amikor a teljes fatüzelés után, átváltottak félig gázra és hirtelen a fa ára mellett, a gázpalack ár is döntő fontosságú lett. Aztán évekig nem volt dolgom ezzel, sem pedig a gázpalack kicserélésének hősi tettéhez hasonló művelettel, azonban úgy hozta a sors, hogy újra testközelbe kerültem ezzel a találmánnyal. Nem tagadom, pánikba estem és azonnal bújni kezdtem az internetet, ahol rá akadtam egy oldalra, ahol számos hasznos információt találtam. Minden ott volt egy helyen: nem csak a sok különböző típus, de a gázpalackok ára is fel volt tüntetve, így kitudtam kalkulálni mire lehet szükségem és az mennyibe fog kerülni.

Szerencsére Budapest környékén lakom és mivel a cég a főváros és annak 20 kilométeres körzetébe szállít ki, így ez sem okozott problémát és pikk-pakk meg is érkezett a kiszemelt kedvező áru gázpalack.

gázpalack árSokak fejében élhet még mai napig az a kép, ahogy mozgóbolti árusok csilingelnek az utcán, hogy tőlük vegyenek „gázt”, emlékszem az én nagyszüleim is sokszor folyamodtak ehhez a megoldáshoz. Az gázpalack árak így ugyan olcsóbbak voltak, de sokkal veszélyesebb volt így vásárolni. Én nem szeretek kockáztatni – és már törvényileg meg is szűnt a házaló gázpalack árusítás – így külön örültem, amikor rátaláltam erre a megbízható cégre, akik nem elég, hogy 10 napon belül házhoz szállítottak, de a gázpalack árak is teljesen korrektek és még a beszerelésbe is segítettek.

Lehet, hogy apróságnak tűnik, de én nagyon büszke voltam magamra, hogy ilyen gyorsan és hatékony oldottam meg egy eddig számomra ismeretlen szituációt. Persze, ez nem teljesen az én érdemem, hanem a cégé is, akik ennyire gyorsak és segítőkészek voltak. Ezen a hétköznapi napon, ebben a hétköznapi helyzetben bizony én hős voltam, legalábbis a magam számára mindenképpen: mostantól nem kell aggódnom a kétes helyről, nem szakszerűen beszerelt gázpalack miatt, amelynek akár végzetes kimenetel is lehet.

Legalább is, amíg ki nem fogy, de már tudom, kihez forduljak.